lördag 11 augusti 2012

Fria tidningen tar tillvara på särintressena

Jag läser gärna tidningar och det innebär att jag läser 2-3 morgontidningar varje dag. Fick samtal från Fria Tidningen. De ville att jag skulle prova deras tidning som hade demokratisk grund och opolitiskt i vad de skriver i tidningen. Jag undrade vad som var mer demokratiskt i deras tidning än andra men fick inget bra svar så jag tänkte att jag får prova och läsa själv.

Fick idag första tidningen nr 60 för i år. Första sidan ser OK ut med artiklar om romers problem och om tillväxtverket/näringslivsministern som jag givetvis är kritisk till hur de hanterar folkets pengar.

Men vad hittar jag i denna tidning på 16 sidor
sid 3     Reklam annons om fria tidningen 6% av tidningen.
sid 4-5  En vegan får komma till tals med att likställa slakt med mord. 12% av tidningen.
sid 6     Artikel som beskriver protester mot kärnkrafverket i finland. 5% av tidningen.
sid 7     Handlar om en konstutsällning i Stockholm. 5% av tidningen.
sid 8-9 En artikel om romers problem i Ungern. 11% av tidningen.
sid 10  Serie som är reklam för ett feministiskt nätverk. 6% av tidningen.
sid 11-15 består av TV & Radio tablå samt korsord 27% av tidningen.
sid 16  Reklam annons att köpa annons i tidningen 3%.

Sammanfattnings vis så är betår tidningen av
10% reklam annonser om själva tidningen.
12% Om särintresset veganism som är att betrakta som en publicering av Per-Anders egna åsikter. Skulle vara intressant om en köttbonde skulle fått samma utrymme i tidningen som ämne under debatt.
5% om Kärnkrafts motstånd där jag saknar objektivitet om de som är för.
6% Att lyfta fram en feministisk organisation unde
r rubriken serier.
27% av innehållet återfinns i de flesta tidningar och media är korsord och TV & Radioprogram.

Om jag skulle avsagt mig alla de andra tidningarna och bara behållt "fria tidningen" så hade min värld inte känts demokratisk. Utan blivit väldigt begränsad av input enbart från särintressen och inte av en bred världsbild om vad den stora massan består av. Stora massan som just är det som driver och är demokratin. Så "Fria tidningen" uppgift är inte som de beskriver det stå för en opolitisk och demokratisk grund utan tar tillvara på särintressena som givetvis också ska få komma till tals.

www.fria.nu
www.skanesfria.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar