onsdag 30 maj 2012

Då har man varit förbannad & besviken på Telia idag.

För er som orkar läsa om hur det inte får gå till.

För 2 år och 4 månader sedan ringde Telia upp och sålde på mig ett TV paket som hette "Lagom" med Viasat Guld. Jag tyckte inte det var värt de 318kr i månaden men hade gått med på 2år så man får bida sin tid. Jag var inne på Teliabutiken i våras för jag hade på känn att det var tid för att knna göra en förändring. Fick besked att det var först i Oktober så jag fick vacket lägga det på is. Nu var det inte TV paketet som gick ut i Oktober utan paketlösningen med Bredband, TV samt telefoni som gick ut i Oktober.

Idag den 30 maj får jag en faktura från Telia som är daterad den 18 maj som jag först inte förstod direkt men reagerade på kostnaden, 3059kr för 3månader och då var inga samtalskostnader med. Om ni tittar på bilden ser ni att det har krediterats en period mellan den 8 mars och 14 maj på 318kr och debiterats 419kr med start den 8 Mars och sträcker sig fram till den 14 aug.
Varför undrar jag!

Anledningen är att Telia har kvartalsfakturor där abonnemangsavgifterna tas ut i förskott och förra fakturan som kom den 17 feb sträckte sig till den 14 maj. Anledningen var att min bindningstid gick ut den 8 mars. Och istället för att bryta debiteringen på 2 rader med olika priser på fakturan från den 17:e februari så att det framgått med enkelhet att det har skett en förändring dels med prishöjning och att det bundna abonnemanget har gått ut så väntar man och gör en kreditering på nästa faktura som då kom idag den 30:e maj.

Vad händer då när man ringer och bemöter detta orimliga som man får klart för sig. Man får reda på att det är 3månaders uppsägnings tid. Alltså så får man en chans att läsa ut att det har skett en förändring den 8:e mars på fakturan som kommer 30:e maj och seadn ska det ta 3 månader till innan man kan bli av med kostnaden. Vi pratar om 419kr i nästan 6 månader dvs ca 2400kr och vad får man som förslag till kompensation? Du kan få betala av det på 3 månader!
Vilket hån, detta påminner mig om Hasse alfredsson i den Enfaldige mördaren.

Jag fortsätter argumentera och jämför om elbolagen skulle hanterat sina fakturor på samma sätt skulle det bli ramaskri på konsumenter & media. Tänk att ens fasta elpris går ut i mars och du får reda på det i slutet på maj men de kräver tillsvidare pris from början på mars och du kan inte ändra det på 3 månader men kan få en avbetalnings plan.

Hmmmm... det kanske inte var så sunt så kundtjänst bestämmer att de gör ett undantag. Krediterar höjningen på 100kr/mån from 8 mars till idag den 30 maj och bjuder på digital tv paketet "Lagom" dock utan Viasat som vi aldrig sett en film på ändå på de 2år vi haft tjänsten i 12 månader. De lovar också vilket är det viktigaste att ta upp frågan hur de ska hantera det i framtiden. Att man ska behöva ska ta sådan strid med ett bolag som är ett gammalt staligt bolag och numera en folkaktie. Hur många orkar med att strida och ens ringer eller väljer avbetalningen som alternativ.

Hemskt skäms på sig Telia.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar