tisdag 3 juli 2012

Hur fungerar Polisarbetet i Malmö

Hur fungerar Polisarbetet i Malmö.
Det började i måndags morse då jag fick samtal från verkstan i Malmö att det varit tjuvar i farten. Någon eller några hade brutit sig in i en kundbil och tagit en stege. Stegen hade man ställt mot ett tält som vi hyr för att kunna komma åt och skära upp duken. Väl inne så hittar man 4st 20" däck som ligger i tältet för att de är föremål för reklamation annars så finns det inga varar av värde i tältet. Däcken lyft ut och placerades i en släp som en annan kund lämnat in för lagning. Här slutade händelseförloppet och inget saknades vad vi funnit så vi förstog att de hade blivit störda.

Nu är det inte förvånande och ovanligt att någon försöker stjäla saker i Malmö och man blir luttrad. Men idag på eftermiddagen så fortsatte historien som började med samtalet i måndags morse. Bilbärgningsfirman som vi har sammarbete med kom inom idag och frågade om vi haft inbrott i helgen! Vi stog som frågetecken och undrade hur de visste detta. "Det måste varit här" menade chaffören på, för de har löpande information vad polisen gör för att se om någon har behov av deras tjänster och då följer annan information med i rapporteringen. De hade känt igen adressen från ett ingripande och Googlat den och då kom Ulrix fram.

Nedan finner ni information från dels Polisen & Sydsvenskan där det berättas att det gripits 2 inbrottstjuvar på Blidögatan som gjort inbrottsförsök i ett tält hos Vitalis och att inbrottet är klassat som försök till stöld. Som förklaring nämner jag att Vitalis som nämns i texten är mitt moderbolag och det bolag som har abbonemanget hos G4S som är larmcentralen och det är troligen G4S som gett Polisen just det bolagsnamnet. Vad som är ytterst underligt och beklagligt i denna historien är att varken G4S eller Polisen har informerat och återkopplat till oss som finns i huset efter vad som hänt mellan Fredagen den 30:e och Lördagen den 31:e Juni. Istället så klassar man det som försök till stöld och släpper saken. Vi städar undan bevis för vi lever i ovetskap om att någon är gripen av polis och tror att larmet inte fungerat då vi inte fått rapport från G4S att de varit på plats. Att vi eller övriga berörda inte ringt och anmält saken själva i måndags morse beror på att det är meningslöst att göra Polisvanmälan då det inte leder till något mer än att man får svar från Polisen med vändande post att utredningen är nerlagd pga av bristande bevis. Och jag tror att detta blir resultatet även om vi och övriga berörda inkommit med Polisanmälan under eftermiddagen idag den 3 Juli.

Det är naturligtvis andra saker som är viktigare i Polisens arbete än inbrott hos företag och privatpersoner men det är ändå inte försvarbart att bara låta denna typ av brott få fortgå utan försök till att utreda och dömma de skyldiga. Vi får se hur det slutar.................

2012-06-30 05:43, Inbrott, Malmö                       "Hämtat från polisens hemsida"
Inbrott i företagslokal på Blidögatan.
Larm om inbrott i en företagslokal på Blidögatan. Väktaren, som är först på plats, envars griper en av de misstänkta gärningsmännen i väntan på polis. På väg till platsen anträffar polispatrull en man gåendes en bit från den aktuella adressen. Mannen stämmer in på signalementet av den andre gärningsmannen och han grips.

Tjuvar gripna i hamnen i Malmö                     "Hämtat från Sydsvenskans hemsida"
Två män greps i natt efter ett inbrott i hamnen. Den ena greps av en väktare, den andre av polisen en stund senare.
05.43 utlöstes ett larm i företaget Vitalis lokaler på Blidögatan vid Spillepengen. En väktare som åkte ut på larmet kunde gripa en inbrottstjuv på bar gärning. Han och en kumpan som flydde från platsen hade först klippt upp ett staket och hade sedan försökt ta sig i i en lagerbyggnad genom att skära upp en tältduk. En polispatrull som var på väg till platsen såg sedan en man som stämde in på det signalement som väktaren hade lämnat. Han kom gående några kvarter bort från platsen och greps av patrullen. De misstänkta är två män, 28 respektive 22 år gamla. Eftersom de inte lyckades få med sig något stöldgods så har brottsrubriceringen stannat vid försök till stöld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar